vrijdag 29 november 2013

Alternatieven voor de traditionele chocoladeletter: Mmmm!

Het is bijna 5 december, de winkels liggen weer vol snoep- en strooigoed ter ere van de goede Sint. Marsepein, borstplaat, pepernoten... Maar de onbetwiste nummer 1 is toch wel de chocoladeletter.



Je zult maar geen chocolade lusten of mogen. Dan krijg je dus nooit de eerste letter van je naam in je schoen, in je surprise of van je werkgever op 5 december. En als je hem wel krijgt, verdwijnt hij in de kast of geef je hem cadeau.

Maar er zijn alternatieven!

De kaasletter wint meer en meer terrein. Er zijn inmiddels al behoorlijk wat kaasboeren die deze heerlijke goudgele letter mooi verpakt aanbieden.



Verder heb ik na een rondje op het net moeten constateren dat er maar weinig andere alternatieven zijn voor de chocoladeletter. Een marsepeinen letter leek me nogal voor de hand liggen, maar die worden toch niet veel gemaakt in de maat van een chocoladeletter. Te duur waarschijnlijk. De betere patisserie├źn hebben ze vaak wel. 


Veel meer alternatieven voor de chocoladeletter zijn er niet te koop. Maar je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag gaan. Op internet vond ik deze handige cakevorm, speciaal gemaakt om letters mee te maken. Of cijfers, dat kan natuurlijk ook. 



Deze cakeletters vond ik ook. Waarschijnlijk uitgesneden met behulp van een mal uit een cake. Te proberen waard!



En wat dacht je van een letter van bladerdeeg? Eventueel te bereiden met een hartige inhoud!


Zo zie je maar, er zijn best wel alternatieven te bedenken voor die traditionele chocoladeletter. Al is en blijft die natuurlijk wel een echte heerlijke klassieker! 






Geen opmerkingen: