dinsdag 12 oktober 2010

Smakelijke letters: dropletters

Ik eet drop en denk: bestaan er eigenlijk dropletters? Mijn eerste poging via Google levert al direct dezelfde vraag op.

Er bestaat ook een site www.dropletters.com, maar daar word ik beslist niet wijzer van. Vage site, vage info en pop-upschermpjes met ‘jij bent de uitverkoren winnaar!!!!’.
Dan maar bij afbeeldingen kijken. Dat geeft in een oogopslag een mooi beeld. En beeld, daar gaat het vaak om.  Mochten er dropletters bestaan, dan wil ik ze natuurlijk ook laten zien.  Bij het zoeken naar afbeeldingen zie ik veel resultaten die uit het Engels zijn overgenomen. Drop betekent daar druppel.


Bij de  firma Shutterstock kun je deze letters downloaden.  Deze is overigens ook mooi: Druppels met een letter als sierraad. Voor de romantici onder ons die de letters van hun geliefde of kinderen voor altijd bij zich willen dragen. Ik laat het aan me voorbij gaan.


Nog een mooi voorbeeld van het Engels. Het bijschrift bij deze foto luidt: ‘Why you shoudn’t drop letters into the cat’s water dish’.

De blog waarop ik deze foto vond is overigens ook de moeite waard om eens een kijkje te nemen. Het staat vol met handgeschreven brieven,  mooie enveloppen, prachtige pennen en allerlei andere zaken die met handgeschreven brieven te maken hebben. ‘GO WRITE A LETTER!’ Een advies dat ik graag ter harte neem. Kijk op: www.missivemaven.com. Check ook het archief!
Tja, en dat was het wel. Geen dropletters in de vorm die ik bedoel. Af en toe zag ik de naam Drop-it staan, een snoepwinkel, volgens sommigen zouden zij het moeten verkopen. Maar wat blijkt:


Zal ik Venco eens aanschrijven?

2 opmerkingen:

sanne zei

Leuk topic, vroeger verkocht de jamin dropletters. Die smaakten net als de dropbielzen.

Daniel Wichers zei

Wat grappig! Ik heb zelf lang geleden ook gezocht naar dropletters. Ik dacht dat het gewelidig zou zijn als met Sinterklaas wanneer iedereen chocolade letters koopt, ik ze van drop kon kopen. Ik houd van drop, ik houd niet zo van chocolade. Eindelijk een like minded persoon gevonden. Ik heb in 2006 Venco het idee geopperd. Ik ga ze er vandaag aan herinneren en wijzen op je artikel. Er moet toch veel animo voor zijn in dropland???