donderdag 28 juni 2012

bijzondere letters: HOOFDLETTERS

Het is vandaag 'Capslockday'. De dag waarop je de Caps locktoets op je toetsenbord de hele dag aan laat. Het gevolg is dat dan alles wat je typt in hoofdletters verschijnt. Ik heb er nog even over gedacht om dit stukje ook volledig in Caps lock te schrijven, maar zag er toch vanaf. Het is namelijk net of je het uitschreeuwt wanneer je alles met hoofdletters schrijft. Het komt behoorlijk opdringerig en irritant over.
Maar ik moet toegeven: de bedenkers van Capslockday hebben een punt. Vandaag is dé dag waarop je je hart kunt luchten en het uit mag schreeuwen. Je gebruikt je toetsenbord als het ware als uitlaatklep. Het is alsof je door een megafoon praat, alles komt harder en duidelijker aan. Het is de dag om je boosheid er uit te schreeuwen, het van de daken te roepen dat je bijvoorbeeld zo verliefd bent. Het is de dag om degene op wie je zo enorm kwaad bent eens duidelijk de waarheid te zeggen. Het is de dag om je al het leed in de wereld aan te trekken en te roepen dat we er wat aan moeten doen met z'n allen. 


Het is grappig dat alleen het gebruik van hoofdletters al zo'n ander gevoel kan geven in een tekst. Ik betwijfel of veel mensen deze dag zullen gebruiken om hun hart te luchten. Of het moet op twitter zijn dat het zo vreselijk ergerlijk is om de hele tijd alles in hoofdletters te moeten lezen.  

OKE, EEN KLEIN STUKJE DAN, GEWOON OM TE ZIEN HOE DAT ER NU UITZIET. EN IK GA METEEN MIJN HART LUCHTEN: EEN KEER PER JAAR CAPSLOCKDAY IS MEER DAN GENOEG! ZULLEN WE DE VOLGENDE OP 22 OKTOBER GEWOON OVERSLAAN? 


Pfff, haal je vingers maar weer uit je oren, hoor. Geen opmerkingen: