dinsdag 5 juni 2012

Alle letters: kidimo in Parijs

Ik dagdroom graag. Zo fantaseerde ik laatst dat ik toch wel heel graag een eigen winkel zou willen hebben.  Een winkel vol met letters. Een beetje zoals het boek 'Het letterwinkeltje' van Marianne Busser en Ron Schröder. Een mooi boek voor de kleine lezers waarbij opa Brom een winkel vol letters heeft en geduldig aan een meneer uitlegt wat je met letters kunt doen en hoe je woorden kunt maken. Mijn letterwinkel zou allerhande letters hebben, van hout, van ijzer, van kunststof (en daarmee mooi inspelen op de lettertrend in het interieur), maar ook tal van boeken over letters, boekdrukkunst en grafisch design. En ik zou een verzameling abc-boeken hebben. Mooie prentenboeken voor kinderen (en volwassenen) waarbij het alfabet wordt gebruikt om een thema te presenteren. Ik droom voorlopig nog even verder, maar voor het zover zal zijn, moet ik zeker eens een bezoek hebben gebracht aan Kidimo in Parijs. Dat is namelijk ook een letterwinkel.
Kidimo heeft grote en kleine letters voor bedrijven en voor particulieren. Een letterfreak als ik kan daarbij zijn hart ophalen en tegelijkertijd zijn vingers aflikken. In mijn eigen interieur zijn nog maar weinig letters te bespeuren. Misschien moet ik dan toch maar eens wat bestellen bij Kidimo.Neem alvast een kijkje op www.kidimo.com en laat je ook verleiden...

11 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een leuk blog, dat ik via Taalpost achterhaalde. Al jaren is mijn credo 'Van letters naar woorden, van woorden naar zinnen en van zinnen naar complete teksten.' Je kunt dus ook alleen een blog vullen met alleen maar letters ;-)

Saskia zei

Via Taalpost kwam ik op je blog.
En ik zet je meteen bij mijn favorieten.
Als webmaster van MERKWAARDIG vereniging liefhebbers merklappen (www.merklap.nl) ben ik natuurlijk ook erg geïnteresseerd in letters. Op merklappen staan immers vaak veel letters.
L'heurebleue (lheurebleue.blogspot.nl) heeft regelmatig leuke alfabetten (veel niet geborduurde) op haar blog staan. In de rechtse kolom alfabet aanklikken.
Blijf alsjeblieft schrijven over letters.

yvonne zei

Wat een leuke blog! Toevallig tegengekomen via Taalpost. Jammer dat ik niet naar Parijs kan, het lijkt me geweldig om al die letters met eigen ogen te zien!

Anoniem zei

Leuke blog! Ook via Taalpost hier terecht gekomen. Ik heb ook nog een kinderboekje over letters.

Anoniem zei

Vervolg: A is een Aapje etc. van Ria Cramer, ook leuk om eens te bekijken.

Roger De Moor zei

Geachte,
Vorig jaar paseerde ik in de Donkersteeg in Gent en zag daar een 10-tal "letters" uitpuilen uit een grijze container (voor huisvuil) van een van de winkels/horecazaken aldaar. Met véél liefde heb ik deze fijne vondst geconfisqueerd. Een fotograaf van een regionale krant heeft mij toen trouwens in het nabije "Galgenhuisje" (op de Groentenmarkt)met een aantal van deze letters creatief gefotografeerd. Ik vond deze foto's echt héél geslaagd. Maar hoe kan ik jou die illustratieve foto's te uwer dienste toezenden (e-mailadres ?) bezorgen ?

Anneke van Bostelen zei

Dank voor de leuke reacties en @Anoniem: wat toevallig, ik liep vandaag na te denken over Rie Cramer en haar letters. Het is nl. een van mijn vroegste herinneringen wat betreft letters. Daar komt nog wel een stukje over!

Roger De Moor zei

Om nog eens terug te komen op mijn vorige reactie (maar misschien hier dan toch niet zo relevant ?) :
Letter'kundig' was die Gentse fotograaf van "De Morgen" alleszins wel. Met drie dezelfde letters uit het door mij vergaarde pakketje letters maakte hij zomaar direct twee knappe "letter"foto's.
Mijn zoon zal deze beide foto's op www.moortsele.be te uwer attentie neerpoten.
Sukses met je taal- en letterexploten en -exploraties !

Anneke van Bostelen zei

Beste Roger de Moor,

Ik ben zeer benieuwd naar die foto's en zal later een kijkje nemen op de door uw genoemde website. Ik neem aan dat ik ze dan dus ook kan gebruiken voor deze blog?Bedankt voor het vermelden en het meedenken, dat waardeer ik zeer.

Anoniem zei

Nou, daar zou ik ook wel eens willen kijken. Ik die letterwinkel. Droom fijn verder ...

Anneke van Bostelen zei

Dank je Roos, wie weet ooit...!